KONDOR BÉLA ÁLTALÁNOS ISKOLA

..........................1181 Budapest, Kondor Béla sétány 7....................... Alapítvány számlaszáma: 11718000-20456166

"Kiválóságok tábora" Tusnádfürdőn

Iskolánk négy tanulója kiemelkedő tanulmányi eredményéért, tanulmányi versenyeken elért kiváló teljesítményéért, jó közösségi munkájáért jutalom utazáson vehetett részt az erdélyi Tusnádfürdőn.

" Kiválóságok táborába" volt:

Budai Eszter 7.o

Kertész István 7.o

Kovács Szebasztián 8.o

Wéber Dorina 6.o-os tanulók.

A kirándulást a XVIII. kerületi Önkormányzat finanszírozta.

 Élménybeszámoló:

1.nap

Reggel 6 órakor indultunk a Városház elől. Első megállónk Körösfő, ahol a református templomba látogattunk, majd Kolozsváron megnéztük Mátyás szobrát, mely Fadrusz János leghíresebb alkotása.A Szent Mihály templomnak van Erdélyben a legmagasabb tornya, és érdekessége még, hogy 100 évig épült gótikus stílusban. Ezután Tusnádfürdőig meg sem álltunk.

2.nap

Először Szovátára indultunk, ahol megnéztük a Medve tavat, ami nevét az alajáról kapta és sós ízű.Parajdon 245 lépcsőn mentünk le a sóbányába, ahol sokféle szórakozásra ad lehetőséget pl. kalandpark, kávézó, ping-pongasztal stb. Korondon cserépedény készítő mesternél voltunk, majd Farkaslakán megkoszorúztuk Tamási Áron, egyik leghíresebb költő sírját. Szejkefürdőn található a tizenöt székelykapu, amik alatt  élmény volt átsétálni. Homoródfürdőn megkostolhattuk a borvizet.

3.nap

Nyergestetőn megkoszorúztuk a kopjafákat, amelyet a 180 székely emlékére állítottak fel, akik több ezer orosz ellen harcoltak. Kézdivásárhelyen láthattuk Gábor Áron szobrát és  belátogattunk egy céhes múzeumba, ahol különféle mesterségeket mutattak be. Sok céhes címert és eszközöket ismertünk meg. 350 darab András és Zsuzsi baba van kiállítva, amelyek nagyon szépek és értékesek. Prázsmáron egy erődtemplom található. Brassó óvárosában a Fekete templomban jártunk, amelynek a legnagyobb az orgonája egész Erdélyben.

4.nap

Ezen a napon Csilkamáson, Madéfalván és a Békás szoroson jártunk. A szoroson másfél kilómétert gyalogoltunk. Sétáltunk a Gyilkos tónál, majd vendégek voltunk egy nevelőotthonban.

5.nap

Meghívtak bennünket egy helyi iskolába, majd a Mohos tőzeglápnál egy vezetővel a kijelölt útvonalon mentünk végig, amely régen egy kráter  volt. A Szent Anna tónál is jártunk, majd szekérre ültünk és kocsikáztunk egyet. Ezután következett a búcsúest, ahol már bográcsban főtt a finom ennivaló. Az est folyamán mindenki fellépett egy műsorszámmal.

6.nap

Fehéregyházán megkoszorúztuk Petőfi Sándor emlékművét, majd Segesváron megnéztük a Petőfi múzeumot.

Képek:

 tusnadfurdo_2.jpg    tunadfurdo.jpg

tusnadfurdo_3.jpg   tusnadfurdo_4.jpg

tusnadfurdo_5.jpg  tusnadfurdo_6.jpg

tusnadfurdo_7.jpg   tusnadfurdo_8.jpg

tusnadfurdo_9.jpg   tusnadfurdo_10.jpg

tusnadfurdo_11.jpg    tusnadfurdo_12.jpg

tusnadfurdo_13.jpg        tusnadfurdo_14.jpg

tusnadfurdo_15.jpg     tusnadfurdo_17.jpg

tusnadfurdo_18.jpg      tusnadfurdo_19.jpg

tusnadfurdo_20.jpg    tusnadfurdo_21.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 187
Tegnapi: 80
Heti: 979
Havi: 4 464
Össz.: 518 366

Látogatottság növelés
Oldal: Kiválóságok tábora-képek
KONDOR BÉLA ÁLTALÁNOS ISKOLA - © 2008 - 2017 - kondor.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: kondor béla általános iskola - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »