Kondor Béla Általános Iskola

_____________.-1181 Budapest, Kondor Béla sétány 7-._____________ Alapítvány számlaszáma: 11718000-20456166 Adószám:18507739-1-43 Telefon: 06-1-291-0807

 


Tisztelt Szülők! 

 

Intézményi helyzet:

-      igazolt koronavírusos tanulók száma: 1 fő

-      igazolt koronavírusos pedagógusok száma: 0 fő

-      karanténban, digitális oktatásban részt vevő osztályok száma: 0

-      rendkívüli szünet miatt otthon tartózkodók száma: 0

Az adatokat az aktuális állapotnak megfelelően folyamatosan frissítjük.

Az utolsó frissítés időpontja: 2021. január 25.

 

 

 

Tisztelt Szülők!

 

A járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 431/2020. (IX. 18.) Korm. rendelet értelmében a köznevelési intézményekben 2020. október 1-jétől kötelező a foglalkoztatottak és a tanulók testhőmérsékletének mérése érkezéskor. A döntés értelmében foglalkoztatott, illetve nagykorú tanuló csak akkor mehet az intézménybe, ha az érkezéskor mért testhőmérséklete nem haladja meg az országos tisztifőorvos által meghatározott mértéket (37,8 °C).

Kiskorú tanuló, illetve gyermek esetén, ha testhőmérséklete az ismételt mérés alapján is eléri vagy meghaladja ezt a mértéket, a többi gyermektől, illetve tanulótól el kell különíteni és erről a szülőt vagy a törvényes képviselőt haladéktalanul tájékoztatni kell.

 

Megértésüket köszönjük.

 

Budapest, 2020. október 1.

 

Vezetőség

 

Tisztelt Szülők! 

 

 

2020. 09. 28-tól a 7-es pontban foglalt szabályozás a következő módon változik:

Orrot és szájat eltakaró maszk viselése tanórákon nem kötelező, de erősen javasolt. A közösségi terekben való tartózkodáskor (folyosó, udvar, stb.), illetve szünetekben a maszk viselése kötelező minden tanuló és az intézményben dolgozó felnőtt számára.

 

Megértésüket köszönjük.

Budapest,2020. szeptember 28.

 

 

 

Tisztelt Szülők!

 

A    kormányzat      által    kiadott     intézkedési    tervben    meghatározottak     alapján    a következő intézményiprotokollról tájékoztatjuk  Önöket. A most kiadott protokoll módosításigvagy visszavonásig van érvényben,az esetleges változásokról a járványügyi helyzet függvényében adunk tájékoztatást.

  

Iskolánk járványügyi szempontból felkészült a tanévkezdésre:

 

-   mindenre kiterjedő fertőtlenítő takarítást végeztünk

-   vizesblokkokat, öltözőket, kilincseket, korlátokat  rendszeresen fertőtlenítjük, a tantermeket szellőztetjük

-   a biztonságos távolság betartása érdekében intézkedési tervet dolgoztunk ki

-   tájékoztatást készítettünk elő a gyermekeknek a személyi higiénia alapvető szabályairól, amelyet a tanév első napján meg fogunk tartani

 

 Betartandó általános szabályok:

 

1.) Szeptember 1-jén minden tanuló úgy jöjjön iskolába, hogy a szülő által aláírt, a rendkívüli helyzetre vonatkozó nyilatkozatot hozza magával.

 

2.) Csak egészséges gyerek kezdheti meg a tanítási napot. Felhívjuk a szülők figyelmét arra, hogy lázas, beteg gyermeket ne küldjenek az iskolába. Amennyiben egy tanuló napközben belázasodik, a betegség tüneteit mutatja, akkor őt a többi tanulótól elkülönítjük, a szülőt értesítjük. Kérjük a szülőket,hogy a lehető legrövidebb időn belül vigyék haza a beteg gyermeket.

 

3.) Amennyiben orvosilag igazolt tartós betegségben szenved a gyermek,akkor a szülő kérésére a mindennapos iskolába járás alól mentesülhet. Ebben az esetben a tanuló onlinevégzi tanulmányait, a szülő tájékozódjon a KRÉTA- rendszeren keresztül. A tanuló értékelését is így végezzük.

 

4.)  Szülő nemléphet az iskolába, csak a kapuig kísérheti a gyermekét, és délután is ott kell megvárnia.

Ez vonatkozik az első évfolyamos tanulóink hozzátartózóira is.

 

Kérjük,  hogy  csak   rendkívüli  esetben      keressék   föl   az   iskolát.  Amennyiben   egyeztetett megbeszélésre érkeznek, vagy ügyintézés céljával az iskolába belépnek, előtte telefonon kérjenek

időpontot, regisztráljanak a portán, az épületen belül  viseljenek szájat és orrot eltakaró maszkot!

 

5.) Az órarend elkészítésénél arra törekszünk, hogy minél kevesebb legyen a tanulói mozgás, teremváltás a tanítás során (a szaktantermi órák kivételével).

 

6.) A tantermekben az ülésrendet igyekszünk a távolságtartás figyelembe vételével kialakítani.

A távolságtartásra  vonatkozó  szabályokat és ajánlásokat  betartjuk, és a gyerekekkel  is be kell tartatnunk,amennyire csak  lehet.

7)     Orrot és szájat eltakaró maszk viselése tanórákon nem kötelező,de kérjük, legyen ilyen maszk a tanulóknál. A közösségi terekben való tartózkodáskor, illetve szünetekben,kérjük, ha lehet, a gyermekek viseljék a maszkjukat.

 

8)     Az eddigieknél gyakrabban kell kezet mosniA helyes kézmosás, rendeltetésszerű WC­ használat higiéniai  követelményeit, a köhögés és tüsszentés esetén alkalmazandó helyes eljárás elsajátíttatása a szülők és az iskola közös feladata.

9)Ezért kérjük,  hogy 1-8. évfolyamig minden tanulónál legyen tisztasági csomag, melynek tartalmaznia kell szappant, papírtörülközőt, WC-papírt, papírzsebkendőt, saját használatúpoharat, kézfertőtlenítő sprayt vagy kendőt.

 

10.Szintén higiéniai okokból kérjük, hogy a tanuló ne hozzon magával mobiltelefont, hiszen az adathordozók reggeliösszeszedésekor nincs módunk a fertőtlenítésre. Amennyi ben mégis hoz magával,abban az esetben egy külön zárt borítékban helyezzük el a készüléket,és a szülőnek adjuk vissza az iskola kapujában.

11. A fejlesztő, logopédiai foglalkozások, gyógytorna, úszásoktatás folytatódik.

12. A továbbiakban szülőiértekezletek, fogadóórák, kerületi és magasabb szintű versenyek csak

online valósíthatók meg.

13. Tilos egymás üdítőjéből inni,egymás ételébe beleenni,a padban bármit is otthagyni a tanítás után, hogy takarítható legyen.

14. Az iskolában étemelegítésére - a járványhelyzet miatt - lehetőség nincs. Ezért kérjük, ha lehetséges, vegyék igénybe azt iskolai étkeztetést ill. hideg ételt csomagoljanak.

 

15. A tanulói étkeztetést is úgy szervezzük meg, hogy csökkentsük az ebédlőkben a torlódás kialakulásának lehetőségét. Evőeszközt a csoporttal lévő pedagógus oszt.

 

 16. Az iskolai büfé határozatlan ideig nem fog működni.

 

17. Kérjük, hogy az ebédbefizetést lehetőség szerint online intézzék. Az étkezéssel kapcsolatos kérdéseiket a GESZ munkatársainak tegyék fel. Elérhetőségük: 06-1-296-1488.

 

 Intézményünk vezetése és valamennyi dolgozója arra törekszik, hogy biztosítsa az iskola zavartalan és biztonságos működését. Számítunk az Önök maximális együttműködésére!

 

Budapest,2020. augusztus 31.        

 

  

     a Kondor Béla Általános Iskola minden munkatársa nevében

                       Kasznár Zsuzsanna intézményvezető

 

COVID SZÜLŐI NYILATKOZAT LETÖLTÉSE: 

https://drive.google.com/file/d/1FcX7IYyxnXWjCIsYF5i4e1lXvaRc75Nk/view?usp=sharing

 

 

Intézményi helyzet

 

-     igazolt koronavírusos tanulók száma: 0

-     igazolt koronavírusos pedagógusok száma: 0

-     karanténban, digitális oktatásban részt vevő osztályok száma: 0

-     rendkívüli szünet miatt otthon tartózkodók száma: 0

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 111
Tegnapi: 204
Heti: 485
Havi: 4 808
Össz.: 763 951
Oldal: KORONAVÍRUS
Kondor Béla Általános Iskola - © 2008 - 2021 - kondor.hupont.hu

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat