Kondor Béla Általános Iskola

1181 Budapest, Kondor Béla sétány 7.

Itt a lista, így változnak a járványügyi korlátozások Magyarországon -  Portfolio.hu

Tisztelt Szülők!

Gulyás Gergely a Kormányinfón bejelentette, hogy kivezeti Magyarország a koronavírus – járvány miatti korlátozások döntő többségét, mivel a járvány ötödik hulláma a végéhez közeledik.

Március 7. napjától (hétfőtől) megszűnik a maszkviselési kötelezettség. Vigyor

 -------------------------------------------------------------------------------

 

Tisztelt Szülők! 

 

Intézményi helyzet:

-     igazolt koronavírusos tanulók száma: 0 

-     igazolt koronavírusos pedagógusok száma: 0 fő

-     karanténban lévő osztályok száma: 0

-     rendkívüli szünet miatt otthon tartózkodók száma: 0

Az adatokat az aktuális állapotnak megfelelően folyamatosan frissítjük.

Az utolsó frissítés időpontja: 2022. június 14.

 

 

Tisztelt Szülők!

 

Az alábbi helyen találják meg az EMMI által kiadott ,, Inézkedési terv a köznevelési intézményekben a járványügyi készenlét idején alkalmazandó eljárásrendről": 

https://www.oktatas.hu/kozneveles/aktualis_tanev_esemenyei/covid19/EMMI_tanugyi_dontesek

 

 

Tisztelt Szülők!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az iskola bezárását, illetve a tantermen kívüli digitális munkarend elrendelését sem az iskola vezetősége, sem a Külső-Pesti Tankerületi Központ nem teheti meg. Ezért a Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Operatív Törzs felel. Az iskolának csak bejelentési kötelezettsége van.

                                                                                                Vezetőség

Budapest, 2022. 02.01.

 

 

Tisztelt Szülők! 

 

A járványveszélyre való tekintettel az iskolába csak maszkban lehet belépni és az iskola közösségi terein maszkot kell viselni!Szülő csak időpontegyeztetést követően jöhet be az intézménybe, természetesen a maszkviselés szabályait betartva.

                                                                                             Vezetőség

Budapest, 2022. 02. 02.

  gyermek maszk

 

Tisztelt Szülők!

 

A    kormányzat      által    kiadott     intézkedési    tervben    meghatározottak     alapján    a következő intézményiprotokollról tájékoztatjuk  Önöket. A most kiadott protokoll módosításigvagy visszavonásig van érvényben,az esetleges változásokról a járványügyi helyzet függvényében adunk tájékoztatást.

  

Iskolánk járványügyi szempontból felkészült a tanévkezdésre:

 

-   mindenre kiterjedő fertőtlenítő takarítást végeztünk

-   vizesblokkokat, öltözőket, kilincseket, korlátokat  rendszeresen fertőtlenítjük, a tantermeket szellőztetjük

-   a biztonságos távolság betartása érdekében intézkedési tervet dolgoztunk ki

-   tájékoztatást készítettünk elő a gyermekeknek a személyi higiénia alapvető szabályairól, amelyet a tanév első napján meg fogunk tartani

 

Betartandó általános szabályok:

 

1.)   Szeptember 1-jén minden tanuló úgy jöjjön iskolába, hogy a szülő által aláírt, a rendkívüli helyzetre vonatkozó nyilatkozatot hozza magával.

 

2.)   Csak egészséges gyerek kezdheti meg a tanítási napot. Felhívjuk a szülők figyelmét arra, hogy lázas, beteg gyermeket ne küldjenek az iskolába. Amennyiben egy tanuló napközben belázasodik, a betegség tüneteit mutatja, akkor őt a többi tanulótól elkülönítjük, a szülőt értesítjük. Kérjük a szülőket,hogy a lehető legrövidebb időn belül vigyék haza a beteg gyermeket.

 

3.)   Amennyiben orvosilag igazolt tartós betegségben szenved a gyermek,akkor a szülő kérésére a mindennapos iskolába járás alól mentesülhet. Ebben az esetben a tanuló onlinevégzi tanulmányait, a szülő tájékozódjon a KRÉTA- rendszeren keresztül. A tanuló értékelését is így végezzük.

 

4.)  Szülő nem léphet az iskolába, csak a kapuig kísérheti a gyermekét, és délután is ott kell megvárnia.

Ez vonatkozik az első évfolyamos tanulóink hozzátartozóira is.

 

Kérjük,  hogy  csak   rendkívüli  esetben keressék   fel   az   iskolát. Amennyiben   egyeztetett megbeszélésre érkeznek, vagy ügyintézés céljával az iskolába belépnek, előtte telefonon kérjenek időpontot, regisztráljanak a portán, az épületen belül  viseljenek szájat és orrot eltakaró maszkot!

 

5.)   Az órarend elkészítésénél arra törekszünk, hogy minél kevesebb legyen a tanulói mozgás, teremváltás a tanítás során (a szaktantermi órák kivételével).

 

6.)   A tantermekben az ülésrendet igyekszünk a távolságtartás figyelembe vételével kialakítani.

A távolságtartásra  vonatkozó  szabályokat és ajánlásokat  betartjuk, és a gyerekekkel  is be kell tartatnunk, amennyire csak lehet.

 

7)     Orrot és szájat eltakaró maszk viselése tanórákon nem köteleződe kérjük, legyen ilyen maszk a tanulóknál. A közösségi terekben való tartózkodáskor, illetve szünetekben kérjük, ha lehet, a gyermekek viseljék a maszkjukat.

 

8)     Az eddigieknél gyakrabban kell kezet mosniA helyes kézmosás, rendeltetésszerű WC­ használat higiéniai  követelményeit, a köhögés és tüsszentés esetén alkalmazandó helyes eljárás elsajátíttatása a szülők és az iskola közös feladata.

 

9)     Ezért kérjük,  hogy 1-8. évfolyamig minden tanulónál legyen tisztasági csomag, melynek tartalmaznia kell szappant, papírtörölközőt, WC-papírt, papírzsebkendőt, saját használatú poharat, kézfertőtlenítő sprayt vagy kendőt.

 

10.   Szintén higiéniai okokból kérjük, hogy a tanuló ne hozzon magával mobiltelefont, hiszen az adathordozók reggeli összeszedésekor nincs módunk a fertőtlenítésre. Amennyiben mégis hoz magával, abban az esetben egy külön zárt borítékban helyezzük el a készüléket,és a szülőnek adjuk vissza az iskola kapujában.

 

11.   A fejlesztő, logopédiai foglalkozások, gyógytorna, úszásoktatás folytatódik.

 

12.   A továbbiakban szülői értekezletek, fogadóórák, kerületi és magasabb szintű versenyek csak online valósíthatók meg.

 

13.   Tilos egymás üdítőjéből inni, egymás ételébe beleenni, a padban bármit is otthagyni a tanítás után, hogy a tantermek könnyen takaríthatók legyenek.

 

14.   Az iskolában étemelegítésére - a járványhelyzet miatt - lehetőség nincs. Ezért kérjük, ha lehetséges, vegyék igénybe az iskolai étkeztetést ill. hideg ételt csomagoljanak.

 

15.   A tanulói étkeztetést is úgy szervezzük meg, hogy csökkentsük az ebédlőkben a torlódás kialakulásának lehetőségét. Evőeszközt a csoporttal lévő pedagógus oszt.

 

17.   Kérjük, hogy az ebédbefizetést lehetőség szerint online intézzék. Az étkezéssel kapcsolatos kérdéseiket a GESZ munkatársainak tegyék fel. Elérhetőségük: 06-1-296-1488.

 

Intézményünk vezetése és valamennyi dolgozója arra törekszik, hogy biztosítsa az iskola zavartalan és biztonságos működését. Számítunk az Önök maximális együttműködésére!

 

Budapest,2022. 02. 01.        

 

     a Kondor Béla Általános Iskola minden munkatársa nevében

                                                               Kasznár Zsuzsanna

                                                                 intézményvezető

 

COVID SZÜLŐI NYILATKOZAT LETÖLTÉSE: 

https://drive.google.com/file/d/1FcX7IYyxnXWjCIsYF5i4e1lXvaRc75Nk/view?usp=sharing

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 59
Tegnapi: 122
Heti: 397
Havi: 2 302
Össz.: 968 013
Oldal: Koronavírus
Kondor Béla Általános Iskola - © 2008 - 2024 - kondor.hupont.hu

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat